Позвънете
Пишете

Хероинова зависимост

Пристрастеност към хероин

Хероинът ( Diacetylmorphine ) е полусинтетичен опиоид, получаван от Morphine (Морфин). Хероинът е забранено силно пристрастяващо вещество със силноизразен еуфоричен ефект. Той е един от най-употребяваните наркотици в днешно време. Хероинът е синтезиран през 1874 година и първоначално, по ирония на съдбата, се е използвал за лечение на пристрастеността към морфин. В днешно време Хероинова зависимост е известна като най- деструктивната и болезнена пристрастеност в света, която унищожава както тялото, така и психиката. Тъй като пристрастеността към хероин е обратимо състояние, възстановяването може да бъде много продължителен процес, през целия живот.

Форми Чистият хероин е бял прах с горчив вкус. Хероинът, който се продава на улицата, много рядко е чист. Той има различен цвят - от чисто бяло до тъмно кафяво, поради добавяните примеси: мляко, захар, мляко на прах, или хинин. Черната форма на наркотика, известна като "черен катран",се произвежда най-вече в Мексико. Други големи производители на хероин са Афганистан, Пакистан, Бирма, Тайланд, Виетнам, Колумбия.

Начини на употреба Хероинът може да се инжектира, да се смърка или да се пуши. И трите форми на употреба са пристрастяващи. Много потребители започват да използват хероин чрез формите за вдишване, и след това преминават към интравенозни инжекции, тъй като зависимостта от хероина расте. Инжекциите осигуряват най-бързия "кик" (интензивно усещане на удоволствие) и най-силния еуфоричен ефект в рамките на секунди. Когато се приема под формата на смъркане или пушене, ефектът от действието на хероина се усеща в рамките на 15-20 минути, без "кик". Желанието да усетят "кик" естествено тласка потребителите на хероин към инжектирането.

Ефекти от хероин

Еуфория Една от причините, които правят хероина толкова пристрастяващ, е възможността му да оказва драматичен ефект като "кик" или "друсане"(халюциниране). Хероинът е депресант. Поради седативния му ефект върху централната нервна система, потребителят изпитва чувство на приятна тежест, сякаш тялото е обвито в памук. Потребителят се чувства дистанциран от ставащото около него. Намаляват координацията и концентрацията му. Речта става завалена и бавна. Разумът е замъглен няколко часа след приемане на дозата. През това време всички всекидневни проблеми или стрес изглеждат много далечни. Това състояние може да бъде описано като състояние на силно усещане за благополучие, екстремален вътрешен комфорт или дълбоко удовлетворение.

Искате да зададете въпрос?

Позвънете ни още сега: +359 898 620 661

лечението в нашият център Гарантираме пълното опазване на медицинската тайна, самото лечението в нашата клиника както и резултатите от лечението. Имаме всички условия, за да задоволим и най-взискателните клиенти.

Можете да се избавите от зависимотите лесно и бързо!

Доверете се на нашите професионалисти и ще се убедите в крайният резултат.

За контакти и въпроси отностно лечението на зависимости:
+359 898 620 661
+359 523 56 254


Лечение на алкохолизъм   лечение на наркомании   масажи шумен   градското списание   рехабилитация на наркозависими   лечение на алкохолизъм   клиника за лечение на алкохолизъм   център за лечение на алкохолици   детоксикация от алкохол   център за лечение на наркомани   климатици варна   строителни услуги варна   уеб дизайн варна