Позвънете
Пишете

Зависимост от Метадон

Пристрастеност към Метадон

Метадонът е синтетичен опиат със мощен аналгетичен ефект, който се използва за лечение на опиоидната зависимост, или по-точно казано с лечението на хероиновата зависимост.

Метадонът е разработен в Германия през 1937 г. и през следващите 20 години е бил използван като мощен аналгетик при лечението на тежки хронични страдания. Различавайки се химически от естествените опиати, Метадонът въздейства върху същите опиоидни рецептори по същия начин като морфина и хероина, но въздействието му е много по-дълго (24-36 часа). Метадонът има същите характеристики, като всеки друг опиоид, и в днешно време се използва най-вече в заместителната опиоидна терапия, за да замени хероина и аналгетиците, получавани с рецепта, като Vicodin (Викодин), Oxycontin (Оксиконтин), Percocet (Перкоцет),

Метадонът има по-слабо изразен еуфоричен ефект, отколкото този на другите опиати в дози, достатъчни за ефективно потискане на абстинентния синдром и наркотичния глад. Във високи дози обаче метадонът също има забележим еуфоричен ефект. Той също създава чувството за благополучие, макар и не толкова силно изразено, както при хероина. Проблемът е в това, че метадонът сам по себе си е много пристрастяващ опиоид, както физически, така и психически. Синдромът на абстиненция от метадон е много по-тежък от този на който и да е от другите наркотици, които той заменя. Зависимият от хероин може да продължи да използва метадон, за да избегне преминаването през сиптомите на абстиненцията , по същия начин както първоначалното му злоупотребяване с хероин. С други думи, метадонът е много според избор за опиоидна терапия на зависимостта от хероин. Често се получават ситуации, в които човек просто сменя един вид зависимост с друг. Голямо разочарование е, когато зависимият се обърне към някого за помощ, изведнъж да установи, че се е оказал в много по-лоша ситуация.

Зависимост от Метадон е сериозен медицински и социален проблем.

Признаци на пристрастеността Има няколко начина за използване на метадон:

  • използване на метадон едновременно с хероин
  • използване на метадон с други наркотици или с алкохол
  • като се лъже лекарят, че имаш тежки симптоми на абстиненция, за да получиш по-голяма доза метадон
  • използване на метадон в по-големи дози, отколкото е посочено
  • купуване на метадон на улицата
Метадонът се приема орално, когато се дава за лечение на пристрастеност. Но той може също така да се инжектира венозно с цел да се изпита наркотичното опиянение. Пристрастените към метадон изпитват същите симпотими на опиоидна интоксикация, като: вътрешен комфорт, спокойствие, топлина, сънливост, приятна тежест в тялото, емоционална незаинтересованост. Температурата се понижава, пулсът и дишането се забавят, кръвното налягане пада.

Сред дългосрочните симптоми на метадона са: кожни обриви, сърбеж, повишено изпотяване, чести редувания на топли-студени вълни, болки в мускулите и ставите, стомашни спазми, гадене, затлъстяване, хроничен запек, нередовен менструален цикъл, по-ниско сексуално желание, кариес.

Искате да зададете въпрос?

Позвънете ни още сега: +359 898 620 661

лечението в нашият център Гарантираме пълното опазване на медицинската тайна, самото лечението в нашата клиника както и резултатите от лечението. Имаме всички условия, за да задоволим и най-взискателните клиенти.

Можете да се избавите от зависимотите лесно и бързо!

Доверете се на нашите професионалисти и ще се убедите в крайният резултат.

За контакти и въпроси отностно лечението на зависимости:
+359 898 620 661
+359 523 56 254


Лечение на алкохолизъм   лечение на наркомании   масажи шумен   градското списание   рехабилитация на наркозависими   лечение на алкохолизъм   клиника за лечение на алкохолизъм   център за лечение на алкохолици   детоксикация от алкохол   център за лечение на наркомани   климатици варна   строителни услуги варна   уеб дизайн варна