z
Позвънете
Пишете

Зависимост от Субутекс

Subutex е търговското наименование на Buprenorphine.

Suboxone(Субоксон) е комбинация от Buprenophine (8mg) и Naloxone (Налоксон)((2mg). Субутекс и Субоксон се използват за лечение на пристрастяването към опиати от 2002. Продават се в лингвети капсули, предназначени да се разтварят под езика.

Субутекс е дългодействащ частичен опиев агонист със свързваща способност към опиоидните рецептори много по-висока от тази на всеки друг опиат, включително Heroin (Хероин), Methadone(Метадон), Substitol( Субститол), Morphine Sulfate (Морфин сулфат), OxyContin (Оксиконтин), Vicodin (Викодин) и др. Това означава, че приемането на какъвто и да е опиоид скоро след вземането на Субутекс не предизвиква клиничните ефекти на опиоидна интоксикация поради блокираните от Субутекс опиоидни рецептори. Обаче поради това, че той самият е частичен опиев агонист, Субутексът има опиоиден ефект до степен, достатъчна да предотврати развитието на симптоми на абстиненция от по -мощните опиоиди без в същото време да предизвиква еуфоричен ефект, като така дава на зависимия чувството, че е отново "нормален". Субутексът има две уникални характеристики. От една страна той ефективно блокира психическия наркотичен глад чрез предотвратяване на синдрома на абстиненция, а от друга страна той има така наречения "ефект на насищане", което означава, че няма допълнителен еуфоричен ефект при дози над 32 mg, ако се приема сублингвално (под езика), както е предписано.

И все пак със Субутекс може да се злоупотребява, когато се приема венозно или заедно с други психо-активни вещества: бензодиазепини, антидепресанти, алкохол, приспивателни и др. Субутекс може да засили техните последствия и да причини тежки увреждания на здравето. Интравенозното инжектиране на Субутекс, комбинирано с транквилант, може да предизвика смърт от предозиране. За пациенти, склонни към злоупотреба със Субутекс, се препоръчва употребата на Suboxone (Субоксон).

Субоксонът е сродно със Субутекса лекарство. Той се състои от 4 части Субутекс и 1 част Налоксон (опиоиден антагонист). Поради ниската бионаличност на Налоксона, когато се приема под езика, пациентът не усеща ефекта на опиоидния блокер. Но ако Субоксон бъде взет интравенозно, Налоксонът незабавно предизвиква интензивни симптоми на абстиненция.

Искате да зададете въпрос?

Позвънете ни още сега: +359 898 620 661

лечението в нашият център Гарантираме пълното опазване на медицинската тайна, самото лечението в нашата клиника както и резултатите от лечението. Имаме всички условия, за да задоволим и най-взискателните клиенти.

Можете да се избавите от зависимотите лесно и бързо!

Доверете се на нашите професионалисти и ще се убедите в крайният резултат.

За контакти и въпроси отностно лечението на зависимости:
+359 898 620 661
+359 523 56 254


Лечение на алкохолизъм   лечение на наркомании   масажи шумен   градското списание   рехабилитация на наркозависими   лечение на алкохолизъм   клиника за лечение на алкохолизъм   център за лечение на алкохолици   детоксикация от алкохол   център за лечение на наркомани   климатици варна   строителни услуги варна   уеб дизайн варна