Позвънете
Пишете

Лечение с наркоблокатори и алкоблокатори или Инжекция за спиране на алкохола

Важен елемент в програмата за лечение на наркомания и алкохолизъм е приложението на наркоблокатори и алкоблокатори - препаратите дисулфирам и налтрексон, а също и техни аналози.

Наркоблокатори - това са препарати, които помагат на пациентите, страдащи от алкохолна или наркотическа зависимост, да съхранят трезвост в продължение на дълго време, да минимизират вероятността от рецидив след лечение и им дават възможност да изградят и устроят живота си. В клиника «Ренесанс» ние използваме препарати за мускулно инжектиране и подкожна имплантация, което позволява да се удължи ефекта на налтрексона и дисулфирама от един месец до година и половина.

Задължително условие за прилагането на наркоблокаторите е въздержанието на пациента от употреба на алкохол и наркотически вещества в продължение на не по-малко от седем дни.

Лечение с препарати, съдържащи Дисулфирам

Название: Дисулфирам (Disulfiram)
Фармакологическа група: Препарат за лечение на алкохолна зависимост.
Нозологическа класификация: Нарушения при хроническа зависимост от алкохол. Средство, предизвикващо алкохолна непоносимост.
Показания за приложение: Алкохолизъм и профилактика на рецидива, интоксикация в хроническа форма, безрезултатност на други методи на лечение. Самият препарат дисулфирам е известен отдавна, произвежда се от различни фармацевтични компании и влиза в състава на такива лекарства, като Есперал, Антабус, Тетурам, Лидевин, Тетлонг 250, Колме и други.

Фармакологическото действие на тези препарати е основано на способността на дисулфирама да препятства (блокира) пълното окисление на етанола в организма, предизвиквайки отвращение към алкохола. Блокирайки метаболизма на алкохола, дисулфирам води към натрупване на ацеталдегид в кръвта, което пък предизвиква токсикологични симптоми на отравяне: гадене и повръщане, зачервяване на кожата, понижаване на кръвното налягане, виене на свят, тахикардия, затруднено дишане, треска, страх. При предписано лечение дозираната употреба на алкохол на фона на действието на препарата води до изработване на стабилна алкохолна непоносимост.

Имплантация (подшивка) на таблетки «Есперал»

Имплантацията на препарата «Есперал» под формата на стерилни таблетки е широко известна като «подшивка» и се извършва по хирургически път в областта на гърба или корема в зависимост от изискванията на производителя. След това произтича постепенно усвояване на активното вещество с постоянно поддържане в кръвта на определена концентрация на дисулфирам. Процедурата се извършва при абсолютно съблюдаване на мерки за асептика, използват се медицински инструменти за еднократна употреба. Имплантацията на препарата «Есперал» се извършва под въздействие на местна упойка и не предизвиква каквито и да било неприятни усещания.

Препаратът "Есперал" е уникална разработка на френски учени и фармацевти от компанията "Sanofi". При постоянен прием на индивидуално подбрани дози "Есперал" предизвиква пълна непоносимост към съдержащи алкохол питиета, провокирайки ред неприятни усещания. Спиртните напитки вече не предизвикват еуфория или отпускане, напротив, гарантират изключителен дискомфорт. Препаратът постепенно формира психологическо и физиологическо отчуждаване от алкохола, започвайки от първия ден на приемане.

Опасенията за странични ефекти и усложнения след приемане на дадения препарат нямат основателни причини. Строгите правила и закони в ЕС по отношение на лекарствените препарати са гаранция за безопасността на всички лекарства, произведени в страните на европейското обединение. Лабораторните изследвания и клиническото приложение на препарата са доказали неговата безопасност при контролиран прием. Даже условно не е възможно да се съпостави вредата от алкохол и от дадения медицински препарат. "Есперал" се отнася към тези лекарства, които имат най-висок рейтинг на ефективност и популярност в Европа.

Лечение с препарати, съдържащи Налтрексон. Опиумни антагонисти.

Налтрексон (Naltrexonum) се отнася към опиумните антагонисти, лекарствени средва, блокиращи опиатните рецептори. Аналози на средството, известни под следните търговски наименования: Антаксон, Вивитрол, Налоксона хидрохлорид, Налтрексон ФВ, Наркан, Нарканти, Ревиа и др.
Фармакологическа група: Чист антагонист на опиатните рецептори.
Нозологическа класификация: Блокиране на опиатните рецептори. Средство против наркотическа и алкохолна зависимост.
Показания за приложение: Алкохолна и наркологическа зависимост, профилактика на рецидив при комплексна терапия и продължително лечение.

Фармакологическо действие на препарата Налтрексон. Попадайки в организма, налтрексон води към "нечувствителност" на рецепторите, отговарящи за чувството на еуфория от въвеждането на алкохол или наркотици, или на някои медицински препарати. По такъв начин, не получавайки очакваното удоволствие от "дозата", пациентът осъзнава безсмислената употреба на етанола, опиатите, морфините. Изчезва психологическата и физическата зависимост от наркотическите вещества, алкохола, която се е наблюдавала по-рано. Ако е получен позитивен резултат от лечението с налтрексон, обикновено се препоръчва продължаване на неговото приложение за профилактика на "сривове" през определени от лекуващия лекар периоди.

Налтрексон «имплантант», «подшивка» - това е подкожно въвеждане на имплантат с действащо вещество налтрексон. Такъв метод е ефективен за продължително лечение, по-голямата част от което ще мине извън стените на медицинското учреждение. Тъй като налтрексона във вид на имплантат действа постепенно, и когато е нужно блокира наркотическите аналгетици, то в резултат на това опиоидите не оказват характерното си въздействие , и приема на алкохол и наркотици става безсмислен.

Налтрексон се въвежда при наличие на отрицателен резултат от тест на съдържание на наркотически вещества в кръвта и урината след 7-10-дневно въздържание от употреба на наркотици.

Важно е да се знае, че никой препарат не е панацея, а ефективността на лечението зависи от множество фактори, на първо място психосоматически. Приложението на наркоблокатори не изключва, а допълва целия комплекс от медикаментозни, психотерапевтически и рехабилитационни мероприятия. Необходимо е да се помни, че пълно освобождаване от зависимостта е възможно само при комплексен подход на лечение на алкохолизма и наркоманията, а също при координирани действия от страна на пациента и психотерапевта и строго изпълнение на препоръките за трезвост.

Срокове на действие на наркоболкаторите и алкоблокаторите. Ние използваме препарати с продължително действие със срок от один месец до 18 месеца.

Цената на лечението с наркоблокатори и алкоблокатори зависи от названието на препарата, фирмата производител, срока на действие, начин на въвеждане, и варира от 350 до 1800 евро.

Специалистите от клиника «Ренесанс» ще Ви помогнат да изберете най-подходящия наркоблокатор, вземайки пред вид Вашите особености и желания.

Искате да зададете въпрос?

Позвънете ни още сега: +359 898 620 661

лечението в нашият център Гарантираме пълното опазване на медицинската тайна, самото лечението в нашата клиника както и резултатите от лечението. Имаме всички условия, за да задоволим и най-взискателните клиенти.

Можете да се избавите от зависимотите лесно и бързо!

Доверете се на нашите професионалисти и ще се убедите в крайният резултат.

За контакти и въпроси отностно лечението на зависимости:
+359 898 620 661
+359 523 56 254


Лечение на алкохолизъм   лечение на наркомании   масажи шумен   градското списание   рехабилитация на наркозависими   лечение на алкохолизъм   клиника за лечение на алкохолизъм   център за лечение на алкохолици   детоксикация от алкохол   център за лечение на наркомани   климатици варна   строителни услуги варна   уеб дизайн варна