Позвънете
Пишете

12-10-2019

Есперал

Есперал

Есперал е лекарство, което съдържа активното вещество, наречено дисулфирам. Той действа чрез инхибиране на ензим, наречен ацеталдехид дехидрогеназа. Този ензим участва в метаболизма на алкохола. Първоначално алкохолът се метаболизира в ацеталдехид (много токсично вещество) чрез ензим алкохол дехидрогеназа, който след това се превръща в оцетна киселина (която лесно се елиминира от тялото) чрез ензим ацеталдехид дехидрогеназа.

Като блокира ензима ацеталдехид дехидрогеназа, Есперал блокира превръщането на ацеталдехид в оцетна киселина, което причинява повишени концентрации на ацеталдехид и това води до следните неприятни симптоми:

- гадене,
- повръщане,
- умора,
- зачервяване,
- ниско кръвно налягане и ускорен пулс (тахикардия)

Ето защо това лекарство се използва за предотвратяване на рецидиви на алкохол. Следователно, поглъщането на дори малки количества алкохол може да доведе до неприятни симптоми, изброени по-горе, и по този начин да възпира пиенето. Неприятните симптоми започват само 10 минути след влизането на алкохола в тялото и продължават няколко часа.
Това лекарство е одобрено от FDA (Американската агенция по храните и лекарствата) и се предлага в САЩ повече от половин век.
Това лекарство е ефективно и се понася добре, когато се използва за профилактика на рецидиви на алкохол.
Смята се, че това лекарство не трябва да се използва за по-дълъг период от време и е необходимо постоянно да се наблюдава пациентът, за да се постигне максимален терапевтичен ефект.

Искате ли да научите още за Лечение на алкохолизъм

Искате да зададете въпрос?

Позвънете ни още сега: +359 898 620 661

лечението в нашият център Гарантираме пълното опазване на медицинската тайна, самото лечението в нашата клиника както и резултатите от лечението. Имаме всички условия, за да задоволим и най-взискателните клиенти.

Можете да се избавите от зависимотите лесно и бързо!

Доверете се на нашите професионалисти и ще се убедите в крайният резултат.

За контакти и въпроси отностно лечението на зависимости:
+359 898 620 661
+359 523 56 254

Лечение на алкохолизъм   лечение на наркомании   масажи шумен   градското списание   рехабилитация на наркозависими   лечение на алкохолизъм   клиника за лечение на алкохолизъм   център за лечение на алкохолици   детоксикация от алкохол   център за лечение на наркомани   климатици варна   японски климатици   уеб дизайн варна