Позвънете
Пишете

21-06-2018

Поражда ли алкохолизмът при родителите алкохолизъм при техните деца?

Поражда ли алкохолизмът при родителите алкохолизъм при техните деца?

Алкохолизмът у родителите никога не е безвреден за децата. Мисълта, че детето, гледайки поведението на родителите си, няма да прави същото е грешна. В 88% от случайте децата повтарят съдбата на родителите алкохолици.

 

Нарколозите определят 4 основни причини за възникването на алкохолизъм при децата. Те са следните:
Желанието на детето да се утвърди и да се прояви в социума, да се покаже като възрастен човек или различен от другите, а също и податливостта на детето към влиянието на обществото.
Желание да избяга от някакви неприятности в живота.
Възможност да харчи големи суми пари без контрол от страна на родителите.

 

 

 


Пиянство при родителите.
Само 1 от тези 4 причини е строго обоснована от високия социален статус на родителите, при което те биха могли да не отделят достатъчно внимание на детето и то да прекарва своето време във вредни увлечения.
Всички останали фактори са тясно свързани помежду си. Детето на родители алкохолици не само, че повтаря цикъла, който те са започнали, но и през цялото време се намира в стресово състояние, не може да се проявява и да решава собствените си проблеми, а няма и на кого да се довери. В крайна сметка децата от такива семейства често не успяват да намерят общ език с връстниците си, а при това имат много голямо желание да общуват с тях приятелски и поради тази причина се стараят по всякакъв начин да бъдат приети в техният социален кръг. Обикновенно тези деца нямат изградени много навици, нито някакви постижения и могат единствено да се похвалят с негативите си, представяйки ги като нещо „готино“.

 

 

 


Колкото по-често родителите пият големи количества алкохол пред детето, толкова по-голяма е вероятността то да стане консуматор на спиртни напитки в бъдеще.
Възрастен човек, чийто организъм вече се е формирал, не изпитва чак такава вреда от алкохола, както едно дете с неформиран организъм, който все още не може напълно да преработи всички отрови съдържащите се в спиртните напитки. В крайна сметка в 17-19-ата година от ръстежа човек вече е склонен към пянство, а към 28-30 години най-вероятно ще бъде постоянен консуматор на спиртни напитки и неговите деца ще гледат същата картина, която той е наблюдавал в детството си.
Опасности от употребата на алкохол при децата.
Децата в ранна възраст са много възприемчиви. Ако детето наблюдава такъв модел на поведение в семейството, то го смята за приемлив и ще му подражава. Наблюдавайки процеса на лечение от алкохолна зависимост, при единия или двамата родители, детето възприема алкохолизмът като нещо лошо, като болест. 
Ако възрастният обаче има възможността да се обърне за помощ към рехабилитационен център, то детето по-скоро не би постъпило така или би му било много трудно.
До 14-17 годишна възраст действията на родителите не подлежат на адекватен анализ от страна на детето, а просто биват копирани. И ако към момента в който се появява осъзнаване, при него вече се е формирало пристрастяване и най-вероятно детето вече е алкохолик. Освен това се формира и физическа зависимост към алкохола.

 

 

 


Алкохолизмът има тежки последствия за всички членове на семейството. Навременните мерки предприети от родителите за лечение на зависимостта, показват готовността им да поемат отговорност както за себе си, така и за детето си.

Искате ли да научите още за Лечение на алкохолизъм

Искате да зададете въпрос?

Позвънете ни още сега: +359 898 620 661

лечението в нашият център Гарантираме пълното опазване на медицинската тайна, самото лечението в нашата клиника както и резултатите от лечението. Имаме всички условия, за да задоволим и най-взискателните клиенти.

Можете да се избавите от зависимотите лесно и бързо!

Доверете се на нашите професионалисти и ще се убедите в крайният резултат.

За контакти и въпроси отностно лечението на зависимости:
+359 898 620 661
+359 523 56 254


Лечение на алкохолизъм   лечение на наркомании   масажи шумен   градското списание   рехабилитация на наркозависими   лечение на алкохолизъм   клиника за лечение на алкохолизъм   център за лечение на алкохолици   детоксикация от алкохол   център за лечение на наркомани   климатици варна   строителни услуги варна   уеб дизайн варна