Позвънете
Пишете

Детоксификация (Детоксикация)

Какво е детоксификация?

Детоксификация (Детоксикация) Детоксификация - това е комплекс от естествени и терапевтични мерки, провеждани с цел отделяне на токсичните вещества от организма. Токсичните вещества се натрупват в организма в процеса на употреба на алкохол и наркотици. Колкото по-дълго човек трови тялото си, толкова повече токсини се натрупват в него. Съответно и извеждането им от организма е сложен и продължителен процес. Степента на замърсяване на организма зависи от продължителността на използване, дневната доза, вида на токсични или наркотични вещества и други съпътстващи фактори. От някои токсини тялото се очиства в продължение на няколко години.
Основният ефект на детоксификацията - отстраняване на абстинентния синдром.

Какво е абстиненция?

Абстинентен синдром (абстиненция) - това е съвкупност от физически и психични разстройства, развиващи се при пациенти с наркомания и алкохолизъм известно време след прекратяване на употребата на наркотици или алкохол. Абстинентният синдром е съставна част от синдрома на физическата зависимост.

В зависимост от употребяваното психо-активно вещество различаваме алкохолен абстинентен синдром (махмурлук) и наркотичен абстинентен синдром (кризи).

Абстиненцията е достатъчно неприятно, болезнено състояние и може да се проявява като лек психологически дискомфорт до тежко физическо страдание. При някои тежки случаи на абстиненция, детоксификацията се явява спешно и животоспасяващо действие.

Как ние првеждаме детоксификация?

Алкохолизъм лечение Съществува естествена (организмът се пречиства самостоятелно) и изкуствена детоксификация (използване на различни методики и препарати).

В нашия център, ние извършваме комплексна (двойна) детоксификация, която предполага преди всичко изкуствено стимулиране на естествените процеси на пречистване на организма. Mетода за изкуствено пречистване на тялото не може да се задейства самостоятелно, поради липсата в него на такива възможности и ресурси.

Процесът на отстраняване на абстиненцията с помощта на детоксификация отнема от три до седем дни. Извършва се в стационарни, комфортни условия от опитни и квалифицирани нарколози за максимално кратък срок и протича безболезнено за пациента.

Детоксификация - това е необходим етап от лечението на наркоманията и алкохолизма, но не е единствен. Ако се спре на този етап и не се проведе по-нататъчна рехабилитация, то рискът от рецидив е почти сигурен. Ето защо, ние провеждаме многоетапно, комплексно лечение на химическата зависимост.

През всички етапи от лечението на алкохолизма и наркоманията ние спазваме индивидуален подход и вземаме предвид всички особености и желания на нашите пациенти. Завършвайки успешно детоксификацията, зависимият прави поредна стъпка към нов живот, а нашата задача е да го подкрепим в това.

Искате да зададете въпрос?

Позвънете ни още сега: +359 897 911 164

лечението в нашият център Гарантираме пълното опазване на медицинската тайна, самото лечението в нашата клиника както и резултатите от лечението. Имаме всички условия, за да задоволим и най-взискателните клиенти.

Можете да се избавите от зависимотите лесно и бързо!

Доверете се на нашите професионалисти и ще се убедите в крайният резултат.

За контакти и въпроси отностно лечението на зависимости:
+359 897 911 164
+359 523 56 254

Лечение на алкохолизъм   лечение на наркомании   масажи шумен   градското списание   рехабилитация на наркозависими   лечение на алкохолизъм   клиника за лечение на алкохолизъм   център за лечение на алкохолици   детоксикация от алкохол   център за лечение на наркомани   климатици варна   японски климатици   removal services london   уеб дизайн варна   сглобяеми къщи варна