Позвънете
Пишете

Как да разберем дали имаме алкохолна зависимост?

Как да разберем дали имаме алкохолна зависимост?

Сигурно ви се е случвало да се чудите дали пък не сте преминали невидимата граница, която отделя приема на алкохол за удоволствие от проблемното пиене. Специалистите са разграничили определени симптоми, които до голяма степен могат да отговорят на този въпрос. За да се постави диагноза „синдром на зависимост“, трябва да са налице поне 3 от критериите, които ще споделим с вас.

 

1. Нарушена способност за контрол върху приеманото вещество и неговото количество. По-просто обяснено – пациентът не успява да се удържи да не пие, не може да спре и не може да контролира количеството на изпития алкохол.

2. Повишен толеранс (поносимост) към приема на алкохол. Това е нещо много характерно: отначало човек пие по-малко, после увеличава дозата, а от даден период занапред се наблюдава задържане и спад на поносимостта към алкохола. По тази причина хроничният алкохолик се напива от малко.

3. Физиологично състояние на абстиненция. То изглежда по следния начин – ако не е пил, пациентът е напрегнат, тревожен, изпотява се, треперят му ръцете, не може да спи, но щом поеме веществото, към което е зависим, оплакванията намаляват. Или дори напълно изчезват.

4. Човек има силна изразена необходимост и вътрешно желание, дори принуда да приема дадено вещество - в случая алкохол. Т. е. пациентът усеща непреодолимо желание да се сдобие с водка, ракия, уиски или друго питие, без което не може.

5. Прогресивно отпадане на алтернативни удоволствия като спорт, друго хоби или интереси, за сметка на консумацията на спиртните напитки. Цялото си време или почти цялото зависимият отделя, за да се отдаде на алкохола и да се възстанови след причинените от него последствия върху организма му.

6. Човек продължава да консумира алкохол, въпреки че вижда вредните последици. А те са видими както за него, така и за обществото.

Ако в последните няколко месеца или в последната година, човек открива три от тези шест критерия за алкохолизъм, в този случай се поставя диагнозата синдром на зависимост или алкохолна зависимост и пациентът трябва да се лекува.

В център „Ренесанс Интер“ винаги можете да получите квалифицирана, професионална помощ, както и да се свържете с нас по телефона, за да получите консултация абсолютно безплатно по всяко удобно за вас време.

Искате да зададете въпрос?

Позвънете ни още сега: +359 898 620 661

лечението в нашият център Гарантираме пълното опазване на медицинската тайна, самото лечението в нашата клиника както и резултатите от лечението. Имаме всички условия, за да задоволим и най-взискателните клиенти.

Можете да се избавите от зависимотите лесно и бързо!

Доверете се на нашите професионалисти и ще се убедите в крайният резултат.

За контакти и въпроси отностно лечението на зависимости:
+359 898 620 661
+359 523 56 254


Лечение на алкохолизъм   лечение на наркомании   масажи шумен   градското списание   рехабилитация на наркозависими   лечение на алкохолизъм   клиника за лечение на алкохолизъм   център за лечение на алкохолици   детоксикация от алкохол   център за лечение на наркомани   климатици варна   строителни услуги варна   уеб дизайн варна