Позвънете
Пишете

Как паметта е свързана с желанието за употреба?

Как паметта е свързана с желанието за употреба?

Мозъкът на човек помни практически всичката получена информация, но по-голямата част от нея попада в подсъзнанието. Много често зависимият човек не осъзнава ролята която тази памет играе в ежедневието и смята, че след прекратяване на употребата проблемът е разрешен, но се появява някакъв спусък и желанието за употреба се връща с пълна сила. Това може да е аромат, песен, ситуация, чувство, място, предмет. Тъй като информацията от дългосрчната памет се превръща в навик, всички тези тригъри предизвикват автоматична реакция при зависимия, а именно употреба.

 

Важно е да се работи над психиката, защото там е ключът към трезвостта. Докато човек не се научи да разпознава нещата които предизвикват желание за употреба, също така и да има инструменти за справяне с това желание, той ще се върти в омагьосан кръг. Не защото няма мотивация, а именно защото няма познанието как. Работата със зависимостта е сравнително дълъг процес и при това строго индивидуален. Има значение как човек възприема възстановителната програма, а също е от значение и интензитетът на психотерапията.

 

Ние в клиника Ренесанс Интер знаем, че за успешна ремисия е нужна комплексна работа и предлагаме начин как, това да се осъществи.

Искате да зададете въпрос?

Позвънете ни още сега: +359 898 620 661

лечението в нашият център Гарантираме пълното опазване на медицинската тайна, самото лечението в нашата клиника както и резултатите от лечението. Имаме всички условия, за да задоволим и най-взискателните клиенти.

Можете да се избавите от зависимотите лесно и бързо!

Доверете се на нашите професионалисти и ще се убедите в крайният резултат.

За контакти и въпроси отностно лечението на зависимости:
+359 898 620 661
+359 523 56 254


Лечение на алкохолизъм   лечение на наркомании   масажи шумен   градското списание   рехабилитация на наркозависими   лечение на алкохолизъм   клиника за лечение на алкохолизъм   център за лечение на алкохолици   детоксикация от алкохол   център за лечение на наркомани   климатици варна   строителни услуги варна   уеб дизайн варна