Позвънете
Пишете

Принудително лечение от алкохолизъм и наркомания

Принудително лечение от алкохолизъм и наркомания

Лечението на зависимости е комплексна задача, която изисква познание на проблемът и подготовка от страна на нарколозите. Изискава също така и поне минимално ниво на мотивация от страна на лекуващият се. Но, в болшинството от случайте, такава вътрешна мотивация не съществува. Тук като инструмент може да се приложи негативна външна мотивация или по-просто казано, да представите по такъв начин ситуацията, че постъпването на рехабилитация да изглежда по-примамливия вариант. Изтъкнете всички негативи на употребата, не смекчавайте нито един аспект на проблемът.

Следващият важен момент е правилният избор на клиника за рехабилитация. Трябва да бъдете сигурни, че мястото предлага не само медикаментозно лечение (детоксикация), но и психо-социална рехабилитация, тъй като това е инструмент посредством който зависимият има възможност да работи над себе си и да разбере, че животът без алкохол и наркотици има смисъл и е прекрасен. Човек които се чувства като в затвор е склонен просто да изтърпи определеният срок и незабавно след напускането на центърът да се възвърне към употреба. Важно е първоначалната външна негативна мотивация да се превърне във вътрешна позитивна, при която вече говорим за личностен ръст.

Също така позицията която близките заемат по отношение на лечението, е важно да бъде стабилна, без резки промени в плановете. Не се пазарете със зависимият. Той или тя ще ви обещаят всичко, което поискате, с цел да избегнат постъпването на лечение. На манипулациите от страна на зависимите е трудно да се устои, особено ако веднъж сте показали слабост. Бъдете сигурни, че тази ваша слабост ще бъде използвана срещу вас максимално, защото вие сте враг номер едно. Приемете ролята си и знайте, че само така можете да помогнете на вашият близък.

Това което ще ви помогне е консултация с психолог, консултант по химически зависимости.

Важното е да вярвате и да действате. На всеки проблем има решение.

Искате да зададете въпрос?

Позвънете ни още сега: +359 898 620 661

лечението в нашият център Гарантираме пълното опазване на медицинската тайна, самото лечението в нашата клиника както и резултатите от лечението. Имаме всички условия, за да задоволим и най-взискателните клиенти.

Можете да се избавите от зависимотите лесно и бързо!

Доверете се на нашите професионалисти и ще се убедите в крайният резултат.

За контакти и въпроси отностно лечението на зависимости:
+359 898 620 661
+359 523 56 254


Лечение на алкохолизъм   лечение на наркомании   масажи шумен   градското списание   рехабилитация на наркозависими   лечение на алкохолизъм   клиника за лечение на алкохолизъм   център за лечение на алкохолици   детоксикация от алкохол   център за лечение на наркомани   климатици варна   строителни услуги варна   уеб дизайн варна