Позвънете
Пишете

Социална адаптация

Ефективност на болничното лечение

Социална адаптация Ефективността на каквото и да е болнично лечение или рехабилитация на зависимост се определят, след като пациентът е напуснал клиниката.
Продължителността на ремисията, способността конструктивно да се решават проблемите , хармоничното развитие, постигане на успех и реализация в живота - това са показателите за ефективността на програмата за лечение на зависимост.
Поради това ние смятаме, че етапът на социална адаптация е неразделима част от целокупността на лечебната програма.

Наличието на знания и мотивация не е достатъчно за пълната промяна на зависимото поведение. Необходимо е да се придобият навици за живот във трезвеност. А това е възможно да се осъществи само извън пределите на лечебното заведение.

Наличието на знания и мотивация не е достатъчно Съществуват редица методи, разработени от нас, за поддържане на контакт «клиника - пациент», и те подпомагат плавното осъществяване на ресоциализацията. до минимум опасността от провал, е задача съвсем изпълнима. Затова ние запазваме връзка с нашите пациенти след приключване на стационарния курс.

Придържайки се към препоръките за въздържание, точно изпълнявайки съвместно разработения индивидуален план за развитие, намирайки се в тесен контакт с възстановяващи се хора, постоянните консултации с психолог, всичко това допринася за повишаването на ефективността на програмата до 42 %. Това означава, че около половината от нашите пациенти се намират в състояние на стабилна ремисия повече от една година.

Прилагането на съвместно разработения от специалистите и пациента индивидуален план за въздържание и трезвеност помага на нашите пациенти да подредят живота си, да си поставят задачи в следните области и да ги решават:

  • Построяване на конструктивна ценностна система и базови морални принципи
  • Управление на времето, планиране
  • Прозрачност и отчетност на действията
  • Режим, рационално хранене, организация на свободното време, спорт
  • Възстановяване и построяване на зрели отношения с близките
  • Образование, трудоустройство и местожителство
  • Управление на личните финанси и съставяне на бюджет
  • Изграждане на нов кгъг на общуване от хора, живеещи трезво
  • Духовно развитие
  • Построяване на дългосрочни цели и осъзнаване на своята мисия
Преминавайки през всички етапи на възстановяване, човекът се превръща от зависима в зряла самодостатъчна личност. Задачата на нашия екип е да му помогне да премине по този път.

Искате да зададете въпрос?

Позвънете ни още сега: +359 898 620 661

лечението в нашият център Гарантираме пълното опазване на медицинската тайна, самото лечението в нашата клиника както и резултатите от лечението. Имаме всички условия, за да задоволим и най-взискателните клиенти.

Можете да се избавите от зависимотите лесно и бързо!

Доверете се на нашите професионалисти и ще се убедите в крайният резултат.

За контакти и въпроси отностно лечението на зависимости:
+359 898 620 661
+359 523 56 254


Лечение на алкохолизъм   лечение на наркомании   масажи шумен   градското списание   рехабилитация на наркозависими   лечение на алкохолизъм   клиника за лечение на алкохолизъм   център за лечение на алкохолици   детоксикация от алкохол   център за лечение на наркомани   климатици варна   строителни услуги варна   уеб дизайн варна