Виртуална разходка
facebook-icon-small.jpg images.jpeg g+icon-48x48.png

Зависимост от Трамадол

 

Трамадолът е синтетичен опиев агонист с централно действие, който се използва подобно на кодеина за лечение на умерени до умерено тежки болки при възрастни.Лекарството е във формата на таблетки под наименование Ultram (Ултрам) или Tramadol (Трамадол). Трамадолът е едно от най- разпространените, пристрастяващи и лесно достъпни лекарства днес. Макар че по принцип Трамадолът трябва да се получава с рецепта от лекар, той лесно може да бъде купен онлайн, което прави достъпа до него много лесен за много наркозависими.От медицинска гледна точка Трамадолът се използва за лечение на различни форми на болка: от болки в следоперационен период, артритни болки, болки от наранявания до болки при фибромиалгия много други.

Трамадол е много ефективно болкоуспокояващо, но както всяко друго наркотично лекарство, Трамадолът крие голям риск от пристрастяване, особено ако лекарството се взема в по-големи дози в дълъг период от време. Тъй като Трамадол притежава всички свойства на опиоидите, редовната му употреба създава физическа и психическа зависимост от него. Пристрастяването към Трамадол е често явление.

Поради риска от предозиране, дневната доза Трамадол не трябва да надвишава максимум 400 g. В по-големи дози Трамадол намалява дихателната функция, като прави дишането опасно плитко и рядко. При приемане на Трамадол в комбинация с други видове медикаменти трябва да се вземат допълнителни предпазни мерки. Многобройни са докладваните случаи на гърчове от комбиниране на Трамадол с други медикаменти, както и смъртните случаи от предозиране на Трамадол.

Тъй като е силно болкоуспокояващо, Трамадолът е типичен депресант. Той е известен с забавянето на мисловните процеси, с намаляване на способността за преценка и на моторните реакции. Практикуващите лекари съветват хората да не употребяват Трамадол при шофиране, работа с тежки съоръжения, или извършването на всичко, което изисква повишено внимание.

Абстиненция от Трамадол

Ако хората, които са злоупотребявали с Трамадол продължително време, направят опит да преустановят употребата на лекарството, те изпитват както психологически, така и физически симптоми на абстиненция, като например: депресия, тежки промени в настроението, тревожност, нервност, агресивност, безсъние, кошмари, настръхване, усещания като от токов удар, безпокойство, мускулни болки, стомашни спазми, кихане, изпотяване, сърцебиене, треперене, главоболие, гадене, диария. Симптомите на абстиненция са много по-забележими при рязко спиране на употребата на Трамадол.

Лечението на Зависимост от Трамадол не е лесен процес. Процесът на побеждаване на такъв род зависимост е подобен на всеки друг, при който тялото е станало физически зависимо.

В клиника «Ренесанс-Интер» - Варна може да получите адекватна професионална помощ и подкрепа при лечение на зависимост от Трамадол.

Пакет Экспрес Пакет Стандарт Пакет Оптима Пакет Лонг

За контакти

+359 898 620 661 
+359 52 356 254
+359 897 911 164
renbg@mail.ru

Facebook Намерете ни във Facebook