Виртуална разходка
facebook-icon-small.jpg images.jpeg g+icon-48x48.png

Център за лечение на алкохолици "Ренесанс - Интер"

В нашия център се използват програми за лечение на алкохолици, които имат за цел да направят възможно връщането на пациентите към един живот без алкохол.

На първо място, алкохола позволява на пристрастените лица да се чувстват доста приятно, без никакви емоционални разходи. Обаче както с всяка друга дрога, така и с алкохола са необходими повече и повече количества, за да постигане очакваният начален резултат.

Алкохолизъм е прогресивно заболяване и то се провежда в няколко фази:

Социален пияч - пиенето е като вторична дейност при тези лица.

В ранен стадии - лицето започва да има проблеми свързани с пиенето.

Близък етап - лицето често пие повече, отколкото е замислил да изпие.

Късен етап - алкохолния живот на тези лица е станал напълно неуправляем.

Haшата клиника за рехабилитация е един от най-добрите центрове за лечение на алкохолизъм. Ние се съобразяваме с всяка физическа и психологическа необходимост на нашите пациенти и им помагаме да тръгнат по пътя на успешното дългосрочно възстановяване.

център за лечение на алкохолициКакво е алкохолизъм? Според лекарите, алкохолизъм е тежко хронично прогресиращо заболяване с висока степен на смъртност, а близките на алкохолика обесняват пиянството му с распуснатост и липса на воля. Кой е прав?

И двете страни са прави. Алкохолизмът притежава двойнствена природа, в която се преплитат болестта и порока.

Алкохолизъм - заболяване на един човек, представляващо беда за семейството му и проблем на цялото общество. Безуслово, за болния човек е много трудно да се справи сам с болестта си, особено в състояние на продължително пиянство. В повечето случаи помощта на специалисти и настаняването в болница са обезателни.

Защо алкохолизмът се среща толкова често?

Широкото разпространение на алкохолизма се обуславя от причините за възникването му. А те са повече от достатъчно:

 • Лична психологична, биохимична и физиологична предразположеност към алкохолизъм;
 • Либералното отношение на държавата към проблема и силното политическо лоби;
 • Достъпност, ниска цена и реклама на алкохола;
 • Загуба на духовните принципи и религиозния авторитет;
 • Вкоренени традиции на пиянство и общественно безразличие към проблема;
 • Генетични и географски особености.

С такава армия от врагове, чакащи в засада младите хора, не е изненадващо, че алкохолизмът поразява обществото със стремителни темпове. Днес да бъдеш трезвеник означава да вървиш срещу мнозинството.

А това винаги е трудно и е равносилно на подвиг. Но всеки алкохолик може да живее трезво и това е единственото му спасение.

Ако семейството ви е пострадало от този проблем, откъде да започнем?

Интернет е пълен с разнообразие от програми, процедури и медикаменти за лечение на алкохолизъм. Как да се ориентираме във всичко това? Ако имаме здравословен проблем, ние се обръщаме към конкретен лекар.

Ако имаме проблем с алкохола, е необходимо да се обърнем към практикуващ тесен специалист (нарколог, психиатър, психолог, психотерапевт ). Добрата репутация и опит в областта на зависимостта са задължителни. И не се стеснявайте да поискате да видите сертификати и лицензи.

Преди да изберете метод за лечение и рехабилитационен център, имайте предвид следните особености на алкохолизма:

 • Ядрото на алкохолната зависимост е в главата на болния, в неговата психика.
 • Алкохолната зависимост се формира продължително, незабележимо, и дълго преди заболяването да стане очевидно. Следователно и възстановяването е продължителен процес, включващ широка гама от различни дейности.
 • Алкохоликът не е в състояние да възстанови изгубения контрол върху употребата на алкохол.
 • Няма друга болест с толкова висока степен на рецидив, както алкохолизмът, въпреки, че е възможно пациентите да бъдат излекувани и от първия път.
 • Алкохолизмът засяга всички членове на семейството на алкохолика,като предизвиква съзависимост. Поради това, в процеса на лечението трябва да се включват и близките на зависимия.
 • Възникването на проблеми и отрицателни последствия от злоупотребата с алкохол е необходим терапевтичен аспект, мотивиращ към лечение и трезвост.
 • Детоксификацията е важен етап във възстановяването, но не единствен и най-главен.
 • Всеки човек, употребяващ алкохол, е способен да не пие изобщо и в това е единственият му шанс.

 

Как да изберете правилната клиника?Лечение на алкохолици център

Преди да направите своя избор, ние препоръчваме да обърнете внимание на следните факти:

 • Наличието на екип от професионалисти с опит, непрекъснато повишаващи квалификацията си.
 • Ясна, поетапна и лицензирана програма за лечение и рехабилитация с разбираеми критерии за оценка на възстановяването.
 • Комплексен и балансиран подход към лечението на пациента, като се вземат предвид физически, психологически, социални и духовни аспекти.
 • Честност, откритост, прозрачност и законност в работата на организацията.
 • Вземат ли се предвид индивидуалните особености на пациента при планиране на лечението.
 • Проследява ли се и как се оценява динамиката на възстановяване.
 • Създадени ли са достатъчно комфортни и безопасни условия за пациентите, доверителна и приятелска среда в центъра.
 • Бъдете на щрек, ако обещават «лекарство-чудо», да Ви излекуват от разстояние, по снимки, без участието на пациента, за един сеанс или за 7 дни.

В нашия център са взети предвид всички тези фактории, и ние окавзаме реална и качественна помощ на зависими от алкохола.

Как се развива алкохолизмът?

Развитието на алкохолизма е постепенно и се дели на три етапа.

По време на първия етап болестта протича практически без симптоми.

Употреба на алкохол от време на време, пълно отричане на болестно състояние, контролът все още се запазва, постепенно увеличаване на дозата, няма утринен дискомфорт. Първият етап продължава няколко години. Семейството, работата, авторитетът са запазени. Много рядко някой се обръща за помощ през този етап.

По време на втория етап пациентите започват да чувстват дискомфорт след като действието на алкохола приключи. Болестта придобива системна форма.

Рязко се увеличават проблемите със здравето, на работа, в семейството. Бели петна в паметта, кръгът от интереси се свива максимално. Усилват се емоционалната нестабилност, психическите проблеми. Дозата е максимална, контролът е напълно загубен.

Формира се нова, зависима личност. Смъртните случаи са често явление. Болният човек се опитва да се справи с проблемите сам или търси помощ, подлага се на лечение.

По време на третия етап дозата намалява, разрушават се семейни и приятелски отношения. Загуба на работа, съпътстващите заболявания рязко прогресират. Пълна социална деадаптация. Развитие на деменция, емоционална примитивност.

Способността да се мисли логично е загубена. Абсолютна липса на воля, необратими физиологични и психични промени. Алкохолни психози (делириум тременс), припадъци. Пациентът става неспособен, нуждаещ се от настойничество инвалид.

Третият етап е кратък и обикновено завършва със смърт. Даже и ако пациентът спре да пие, последиците са толкова тежки, че човек остава инвалид завинаги.

В наркологическия център «Ренесанс» ние сме готови да помогнем, независимо от степента на заболяването.

Как правилно се диагностира алкохолизма?

Диагностиката се извършва според пет основни признака:

 • Липса на контрол върху честотата и количеството на употреба на алкохол.
 • Толерантност към спиртните напитки (постепенно увеличаване на дозата)
 • Абстинентен синдром.
 • Обсебване (постоянни мисли за пиене)
 • Отрицателни последици (финансови, емоционални, семейни проблеми, проблеми със здравето, със закона, на работното място, в отношенията със околните).

Наличието на поне три от изброените признаци в продължение на минимум 6 месеца, дават основание да се постави диагноза алкохолизъм.

Как ние лекуваме алкохолизъм?

Лечението от алкохолна зависимост в наркологичния център «Ренесанс» протича в три етапа:

Детоксификация
Детоксификация
Възстановителен курс
Възстановителен
курс

Социальна адаптация
Социална адаптация

В процеса на лечение се провежда постоянен мониторинг, определящ динамиката и ефективността на възстановяване, коригира се индивидуалният план за лечение на пациента.

Особено внимание се обръща на превенцията от рецидив, създаване и спазване на индивидуален план и препоръки за трезвеност.

Лечебно-възстановителният курс в нашето отделение се определя индивидуално и е с продължителност от 28 дни до една година.

Трябва да се подчертае, че лечението от алкохолизъм не е единствената цел на нашия център. Преди всичко, ние си поставяме задачата за възвръщане на човека към пълноценен начин на живот, възраждане на зряла и хармонична личност.

Пакет Экспрес Пакет Стандарт Пакет Оптима Пакет Лонг

За контакти

+359 898 620 661 
+359 52 356 254
+359 897 911 164
renbg@mail.ru

Facebook Намерете ни във Facebook