Виртуална разходка
facebook-icon-small.jpg images.jpeg g+icon-48x48.png

Лечение на зависимост от Субститол

Субститол (Morphine Sulfate(Морфин сулфат)) е полусинтетичен, много мощен и с продължително действие опиоиден аналгетик. Субститол е пълен опиоиден агонист с висока предразположеност за пристрастяване, подобна на тази на морфина.

Субститол е лекарство с контролирано освобождаване, което се поема орално при две медицински показания:
• при тежки хронични болки, когато е необходим непрекъснат, денонощен опиоиден аналгетик за продължителен период от време;
• в заместителната опиоидна терапия, за лечение на пристрастеност към хероин.
Субститол се произвежда в Австрия и се намира легално в 5 страни в централна и източна Европа. В САЩ има подобно лекарство, което се продава под името Morphine Sulfate ER (Морфин сулфат с продължително освобождаване).

Субститол се произвежда под формата на таблетки от 120 mg (зелени) и 200 mg (червени) за орално приложение.

Таблетките Субститол трябва да се приемат цели, да не се режат, чупят или разтварят.
Използването на разчупени или разтворени таблетки Субститол ( може да бъде интравенозно инжектиран) е начин да се злоупотреби с него с цел да се изпита "кик". Счупените таблетки или интравенозните инжекции водят до бързо освобождаване и абсорбиране на потенциално фатална доза морфин. Не са редки случаи на поемане на свръхдоза, спиране на дишането и на сърцето с последвала смърт поради злоупотреба със Субститол.

Субститол е силно пристрастяващ опиоид и злоупотребата с него неминуемо води до пристрастяване.
Със Субститол може да се злоупотребява по същия начин както с другите опиоиди с рецепти.

Тези начини са:
• използване на Субститол едновременно с хероин;
• комбинирано използване на Субститол с други лекарства или с алкохол;
• използване на Субститол интравенозно или в по-големи дози, отколкото е предписано;
• като се лъже лекарят, че имаш тежки симптоми на абстиненция, за да получиш по-голяма доза Субститол;
• посещение на няколко лекари едновременно под различни имена;
• купуване и продаване на Субститол на улицата.

Обикновено дневна доза от 200-400 mg Субститол е достатъчна да покрие всички симптоми на абстиненцията от каквато и да е доза хероин. Въпреки това, повечето от пациентите, които са на заместителна терапия със субститол, поради бързо развиваща се толерантност, използват не по-малко от 600-1000 mg Субститол дневно, без никакво намерение към понижаване на дозата. Ситуацията може да се обясни с привлекателността на Субститола за много наркомани, поради изразения му еуфоричен ефект, който е по-висок от този на Метадона и близък до този на хероина.

Непреодолимото желание да се стигне до "кик" от Субститола е главната причина за злоупотребата с него. Тъй като Субститол е лекарство на основата на морфин, той бързо създава силна физическа и психическа зависимост. Зависимост от Субститол е сериозен медицински и социален проблем. Клинично погледнато, полезните и страничните ефекти на Субститола, както и симптомите на абстиненция от Субститол, са сходни с тези на всеки друг опиоид.

Зависимост от Субститол трябва да се разглежда от медицинска гледна точка.
Ако се подходи към нея професионално, тя може да бъде победена. Зависимият от Субститол не е в състояние да се справи сам с процеса на прочистване. Както и при процесите на освобождаване от пристрастяването към хероин или метадон, и при лечението на пристрастяването към Субститол първата стъпка е детоксикацията от наркотика.

В клиника «Ренесанс-Интер» - Варна може да получите адекватна професионална помощ и подкрепа при лечение на зависимост от Субститол.

Пакет Экспрес Пакет Стандарт Пакет Оптима Пакет Лонг

За контакти

+359 898 620 661 
+359 52 356 254
+359 897 911 164
renbg@mail.ru

Facebook Намерете ни във Facebook